Medlemskap

Ønsker du å bli medlem av et partipolitisk uavhengig forbund som jobber for at transportarbeidere skal få en arbeidsdag å leve med og en lønn å leve av?

Hvem kan bli medlem?

Vi har medlemmer i mange ulike deler av transportbransjen, organisert i det vi kaller bransjegrupper. De gruppene vi i YTF har medlemmer i er buss, gods, lager og logistikk, bane, funksjonærer, taxi, bilbergere, anleggstransport, kran, miljøtransport, mobilitetsbransjen og parkering.

Selvstendig næringsdrivende innen våre bransjer kan være medlem i forbundet. Les mer om dine medlemsfordeler i YTF-selvstendig.

Hva får jeg som medlem?

Du får gratis advokathjelp* i arbeidsrelaterte saker og rådgivere som svarer på spørsmål om arbeidsforholdet ditt. I tillegg får du dyktige lokale tillitsvalgte og en organisasjon som jobber med saker som er viktig for din arbeidshverdag.

Forsikringer og bank

Hos YTF får du opptil 20 % medlemsrabatt på forsikringer hos Gjensidige og gode lånebetingelser i Nordea Direct. Dette gir en stor besparelse for mange av våre medlemmer. Som medlem får du også gratis gruppelivsforsikring. Les mer her

Øvrige medlemsrabatter

Som medlem i YTF får du rabatt på førerkort og YKB hos Wright, rabatt på verkstedtimer og deler hos SnapDrive, rabatt på briller på Brilleland, rabatt på hotell og båtcruise og mye mer.

Økonomisk støtte

Du får 500 kroner til fysioterapi og 500 kroner til briller i året. Hvis du skal ta fagbrev kan du få dekt kostnader helt opptil 10.500 kroner etter å ha bestått fagprøven. Fagbrev vil også i de alle fleste tilfeller gi deg en økt lønn.

Hva koster det å være medlem?

Medlemskontingenten i YTF består av en sentral del (1,5 prosent) og en lokal del (minimum 0,17 prosent). I 2020 blir det ved lokalkontingent på 0,17% maksimalt 600,- og minimum kr. 111,- per måned. Noen avdelinger har vedtatt en høyere lokal kontingent.

Du får skattefradrag for inntil 3850 kroner av kontingenten hvert år. Les mer om kontingent her

 

* Rett til advokatbistand forutsetter at medlemskontingenten er betalt, og at saken har oppstått etter utløpet av karantenetiden på 2 måneder. Les mer om retningslinjene for advokatbistand her

Hei, jeg heter Frank. Hva kan jeg hjelpe med?